Stänga av dig från spel via Spelpaus

Om du upplever dig ha problem att kontrollera ditt spelande rekommenderar vi att man använder sig av Spelpaus. Det hela är en avstängningstjänst som ämnar göra det enklare att utesluta sig från spel om pengar hos alla de spelsidor vilka projiceras på den svenska marknaden.

Här nedan kommer vi att belysa de fyra alternativ vilka du kan välja mellan när det kommer till avstängning, något som vi hoppas ska göra det enklare för din del att komma underfund med vad som erbjuds.

  • 30 dagar: Den första alternativet återspeglas även den vanligaste som tenderar att tillämpas via Spelpaus. Det hela innebär att man vid aktivering kommer ej att kunna spela på några av de svenska spelsidor vilka lyder under tillsyn av Spelinspektionen i form av en period om 30 dagar. Vänligen uppmärksamma att denna period avaktiveras i samband med att det hela löper ut.
  • 90 dagar: Den andra alternativet innebär att man stänger av sig under en period om 90 dagar. Man behöver även göra sig införstådd med det faktum att avstängningen även gäller de fysiska aktörerna där man behöver identifiera sig med personnummer och/eller BankID. Det ska även nämnas att avstängningen löper ut per automatik efter att period för avstängning passeras.
  • 180 dagar: Denna avstängning kommer att förhindra dig från att spela om pengar hos både nätbaserade och fysiska casino, något som praktiskt taget innebär att man behöver förlika sig med att befinna sig i en limbo när det kommer till spel om pengar under en period om 6 månader! I likhet med de två föregående alternativen kommer avstängningen att avaktiveras när period för avstängning löper ut.
  • 365 dagar (tills vidare): När det kommer till den sista avstängningsperioden innebär det hela att man stänger av sig under en period om 12 månader. Det som gör denna avstängningsalternativ speciellt härleds till att man måste logga in på Spelpaus efter att perioden gällande avstängningen passerat och manuellt avaktivera avstängningen. Gör man inte det kommer avstängningen att fortsätta att gälla innan man aktivt väljer att avaktivera det hela.

Vi vill uppmärksamma dig på det faktum att man inte kan ångra en avstängning när det hela väl aktiverats. Just därför behöver man vara säker på att man verkligen önskar stänga av sig under den valda perioden eftersom den ej kommer att kunna avaktiveras vid ett senare skede. Istället kommer man snällt behöva finna sig i att vänta ut hela avstängningsperioden!